Thursday, December 16, 2021

Skriv stipendieuppsats

Skriv stipendieuppsats



VILL HJÄLP att skriva DINA kompletterande uppsatser? Organisationer i. Din stipendieuppsats är ett bra ställe att visa upp din skriva stipendieuppsats och professionalism, så om inte annat anges skriv som du skulle göra för en lärare eller en chef. Han stannade sent på natten efter att vi stängt så att jag kunde gå tidigt och ändå ta provet. Men när jag upptäckte programmering, skriva stipendieuppsats, något verkade lösa sig. Använd dina karaktärs- och ordtilldelningar för att svara noggrant på uppmaningen istället!





Vad är en stipendieuppsats?



Se resultaten av vår familjebudgetundersökning. Klicka här för att lära dig mer! På OppU granskar vi noggrant hundratals uppsatser för att välja nästa mottagare av vårt stipendium. Men allt detta är faktiskt goda nyheter: eftersom det är svårt för alla att skriva en uppsats, kommer du att bli lite bättre på det att du ligger så mycket längre före konkurrenterna. Nedan är tre exempel på riktiga uppsatser som vann vårt stipendium. En granskningskommitté för stipendier kan läsa tusentals uppsatser för att välja en enda mottagare. Vad betyder det här? Hitta dem genom att använda någon av de populära stipendiesidorna. För att göra detta, plocka isär uppsatsprompten. Vad kräver det uttryckligen?


Finns det något mer som du kan urskilja genom att läsa mellan raderna? Få en uppfattning om vad granskningskommittén letar efter och ge dem sedan den. Kom ihåg klassen du tog om hur man strukturerar en uppsats? Gör det. Är din grammatik korrekt? Använder du stycken på rätt sätt? Har du korrekturläst för stavfel? Och gör inga misstag, andra kandidater kommer att använda allt det utrymmet för att göra fallet för sig själva. Kaycee Haileya senior vid West Charlotte High School, fick OppU Achievers Scholarship i februari Dessa frågor ställdes till mig i åttan, en tid då alla mina samtal med kamrater var centrerade kring gymnasiet. Jag visste att den här frågan, ställd av en nära vän, hade ett dolt budskap som hon inte ville säga. Olyckligtvis, skriva stipendieuppsats, andra avskräcktes inte av behovet av takt.


Denna fråga ställdes skriva stipendieuppsats från skolan jag fick i uppdrag att gå på. West Charlotte High School var känd för att vara lågpresterande, brottsfylld och segregerad efter ras och klass. West Charlotte var olik någon skola jag hade gått på, skriva stipendieuppsats. Jag har sett flera studenter släpas ut från cafeterian i handbojor eller omgivna av poliser på campus för tveksamma misstankar om brott. Mina kamrater har utsatts för grundlösa väskkontroller mitt i lektionen. Jag kan minnas otaliga gånger när studentrörelser har varit förbjudna på campus på grund av hot mot vår säkerhet. Få avancerade kurser erbjuds, och läraromsättningen är skenande eftersom pedagoger snabbt blir frustrerade över villkoren i vår skola.


Jag visste att jag ville förändra omständigheterna omkring mig. Först strävade jag efter att vara en modellstudent. Jag drog fördel av det begränsade kursutbudet på min skola och fyllde mitt schema med International Baccalaureate-klasser. Som IB-ambassadör förbereder jag underklassmän att göra detsamma. Därefter skrev jag om mina erfarenheter av ojämlikhet i utbildningen i den största publikationen i Carolinas. Mitt skrivande har fört mig till scenen på den största teatern i Charlotte. Jag har representerat mina kamrater på flera nyhetsplattformar. Jag har talat i paneler med styrelsemedlemmar, medborgarrättsaktivister, lokala politiker och ledare för utbildningsorganisationer som Teach For America. Som föredragshållare för den lokala organisationen Community Building Initiative främjar jag partnerskap mellan företag och Titel I-skolor.


Allt detta arbete drivs av min önskan att skapa ett mer rättvist utbildningssystem. Även om jag är stolt över att vara en representant för min skola, vet jag att de flesta av mina kamrater också har övertygande historier att berätta. Den här tidningen har gett mina kamrater en plats att dela med sig av sitt kreativa skrivande och sin konst. Jag inkluderar också en elevuppgift spotlight, för att säkerställa att mina kamrater skriva stipendieuppsats få erkännande för sitt hårda arbete i klassrummet. Den här tidningen skriva stipendieuppsats mina kamrater för att utveckla sina skrivfärdigheter och identifiera sina akademiska intressen.


Jag är stolt över att veta att mitt bidrag har visat mina kamrater att de har kraftfulla röster som förtjänar att bli hörda. Att få högre utbildning kommer att göra det möjligt för mig att fortsätta upplyftande röster och kämpa för utbildningsjämlikhet i en professionell miljö. För OppU Achievers Scholarship ber vi sökande att berätta om vad som gör dem till en presterande. Hon ger sedan konkreta exempel på sina prestationer, och hon inkluderar länkar som dokumenterar dem:. Uppsatsen är grammatiskt felfri. Den innehåller inga stavfel. Ian Tapua juridikstudent vid University of Hawaii, vann vårt stipendium i november. Jag förstår verkligen att underrepresenterade grupper, särskilt Stillahavsöborna, allt för länge har varit betingade att tro att vår enda koppling till lagen är det straffrättsliga systemet, skriva stipendieuppsats.


Det skriva stipendieuppsats inte förvånande att acceptera denna truism när det är våra kroppar som är oproportionerligt kriminaliserade och som ett resultat överdrivet representerade i fångbefolkningen, skriva stipendieuppsats. I en tid då invandrare är hett politiska och omtvistade, Skriv stipendieuppsats är en prest eftersom jag växte upp av invandrare från Samoa och Tonga. När jag började på juristutbildningen märkte jag att det inte fanns några studentorganisationer som stödde eller förespråkade på uppdrag av PI-studenter och som ett svar, skriva stipendieuppsats, Jag grundade den första Pacific Islander Legal Association någonsin. Inom tre månader efter att vi bildades organiserade jag det första pre-law symposiet någonsin för Pacific Islanders.


Målet med det två dagar långa symposiet var att avmystifiera ansökningsprocessen och ge PI:er möjlighet att se att de har ett utrymme inom juridikområdet. Symposiet inkluderade två huvudtalare - en samoansk förste vice åklagare och den första samoanska domaren i USA - en panel av PI juridikstudenter, skriva stipendieuppsats, en panel av PI-jurister, ett CV och en workshop för att skriva personliga uttalanden, skriva stipendieuppsats, en praktik LSAT-examen, en campustur och en informationssession för antagning och ekonomiskt stöd. Det som började som en strävan med hopp om att locka 15 deltagare, ballong in i en rörelse med 77 deltagare som kom från en skriva stipendieuppsats av önationer inklusive Nya Zeeland, Marshallöarna, Tonga, Fiji, Pohnpei, Samoa, Guam och Hawaii.


Mitt förespråkande för mitt samhälle hittade sedan sin väg till den statliga lagstiftaren. Jag organiserade studentdeltagande, arrangerade lobbydagar på State Capitol och vittnade inför och höll möten med olika delstatspolitiker som så småningom ledde till att lagen antogs. Jag har ett mål som homosexuell Pacific Islander - att använda lagen som ett verktyg för bemyndigande istället för förtryck. I likhet med Kaycee, svarar Ian på vår uppsatsuppmaning på ett sätt som visar att han uppfyller alla kriterier vi använder för att utvärdera kandidater. Keniece Grayan tillträdande juridikstudent vid Georgetown, vann OppU Achievers Scholarship i maj Denna envishet har gett mig befogenhet att överträffa de medelmåttiga förväntningar som samhället har ställt på människor uppvuxna i samhällen som mitt, platser skriva stipendieuppsats av hög kriminalitet och fattigdom och låg utbildningsnivå och hopp.


Som en av få personer i mitt samhälle med tillgång till akademiska möjligheter och karriärmöjligheter i välståndssamhällen, skriva stipendieuppsats, Jag känner mig skyldig att driva på för rättvisa i sådana utrymmen. Denna känsla av skyldighet motiverar mig att utnyttja mina privilegieplattformar för att förse medlemmar i underbetjänade samhällen med resurser de behöver för att utmärka sig inom akademin och arbetskraften, skriva stipendieuppsats. Min ställning som minoritet vad gäller ålder, ras, skriva stipendieuppsats, kön eller geografiskt ursprung i klassrummet och på arbetsplatsen har ofta gjort mig till måltavla för diskriminerande beteenden. Istället för att låta diskrimineringen decimera min akademiska framgång, använde jag strategier som jag lärt mig av mentorer och inkluderingsträning som att fokusera på mina styrkor och söka professionell hjälp för att klara mig.


Jag litade på det jag lärde mig om pipeline skriva stipendieuppsats samtidigt som de genomförde sju praktikplatser och studerade utomlands för att grunda Journey to the Board JTTBan-organisation som ger underrepresenterade studenter kritiska karriärkunskaper, skriva stipendieuppsats. Hittills har JTTB sponsrat mer än 25 studentmedlemskap i skriva stipendieuppsats organisationer och tre passansökningar för att uppmuntra studier utomlands. Medan han tjänstgjorde som International Second Vice President för Alpha Kappa Alpha Sorority, Inc. Nu förbereder jag mig för att gå på juristutbildningen i höst för att störa de genomgripande ras- och könsfördomarna i den juridiska branschen och lära mig hur man utnyttjar lagen för social förändring.


Min berättelse är ett bevis på att sinnets kraft inte är ett skämt. Jag hoppas att mitt arbete inspirerar individer från liknande bakgrunder som jag att tro att de också kan trotsa stereotyper och optimera möjligheter. Ännu viktigare, jag hoppas att min berättelse påverkar andra att nå tillbaka medan de klättrar framåt. Keniece är precis den typ av kandidat vi letade efter, och hennes uppsats gav allt material vi behövde för att se det, skriva stipendieuppsats. Hon fortsätter med att lista alla sina prestationer: sju praktikplatser, grundade en ideell organisation, aktiv i samhällstjänst. Dessa är tillräckligt imponerande i sig, men det som fick uppsatsen att sticka ut är att den fångade den passion som Keniece tar med sig till sitt arbete för att förespråka de saker hon bryr sig om:.


Dessa tre uppsatsexempel skiljer sig mycket från varandra. Gemensamt för dem är dock att de alla övertygade oss om att den sökande var rätt person att ta emot OppU Achievers Scholarship. Samtliga sökande skriva stipendieuppsats arbetet med att hitta rätt stipendium. När de skickade in sin uppsats tävlade de mot många andra imponerande kandidater. Men deras unika kvalifikationer stämde överens med de kvalifikationer vi letade efter. Alla uppsatser svarade på det vi bad om i vår uppsatsuppmaning. Detta är kritiskt. De vinnande uppsatserna gjorde detta. Du behöver dock skriva din uppsats på ett sätt som uppfyller de formella standarderna för komposition, skriva stipendieuppsats, som skriva stipendieuppsats uppsatser gjorde.


De höll sig till en stram styckestruktur och innehöll inga grammatiska fel eller stavfel. De angav en tes att sökanden är en presterande och stödde den med bevis. Om dessa uppsatser lämnades in för en klass i skolan skulle de alla göra det skriva stipendieuppsats ett A. Alla uppsatser går in på nästan ord - gränsen som anges i vår uppsatsprompt. De gav så mycket bevis som möjligt för att det skulle vara de som skulle få stipendiet, skriva stipendieuppsats, och vi höll med dem. Invånare i Kalifornien, se California Disclosures and Privacy Policy för information om vad vi samlar in om dig.


Skriv stipendieuppsats genom att klicka på Fortsätt kommer du att föras till en extern webbplats som inte drivs eller hanteras av OppFi. Vi uppmuntrar dig att läsa och utvärdera integritets- och säkerhetspolicyn för webbplatsen du besöker, som kan vara annorlunda än OppFis. Vidare är OppFi inte ansvarigt för och stöder inte, garanterar, skriva stipendieuppsats, eller övervaka innehåll, tillgänglighet, synpunkter, produkter eller tjänster som erbjuds eller uttrycks på externa webbplatser. OppLoans OppU Skriv stipendieuppsats Resurser 3 exempel på hur man skriver en stipendieuppsats – och vinner. Av Matt Pelkey, CFEI Matt Pelkey, CFEI.


Matt Pelkey, skriva stipendieuppsats, CFEI, är utbildningschef för OppU där han framgångsrikt har implementerat privatekonomikurser, stipendiemöjligheter och resurser för finansiell läskunnighet för studenter och vuxna i alla åldrar.





vem är en mammauppsats



Steg 4: Bestäm en beställning för dina uppgifter och skriv ett utkast. Försök sedan med ett utkast. För en mer omfattande guide som förklarar hur man skriver en uppsats för fritidsaktiviteter som kan fungera för andra högskoleuppsatser och stipendieuppmaningar, klicka här. Steg 1: Föreställ dig en minifilm med de ögonblick som ledde dig till ditt intresse och skapa en enkel punktöversikt:. Grundskola: Skaffa min första dinosaurieleksak och läsa dinosaurieböcker. Mellanstadiet: Besöker museer, ser vatten i mikroskop. Gymnasie: Gör research online, får praktik där vi analyserade hjärnvågor och dissekerade en stingrocka.


Det gör det också lättare att skriva övergångar. Steg 3: Bestäm om du vill inkludera en specifik avhandling som uttryckligen anger ditt centrala argument - i det här fallet vad du vill studera och varför. Denna uppsats kan vara i början, mitten eller slutet av din uppsats. Varför elektroteknik? Mitt beslut att gå in på elektroteknik var inspirerat av min önskan att förbättra säkerheten genom teknik. Tack vare inflytandet från min kusin, som nu studerar autonoma system, utvecklade jag ett intresse för elektroteknik. I framtiden: arbeta med stora företag eller med nationell säkerhet.


Varför genus- och sexualitetsstudier? Mitt intresse för genus- och sexualitetsstudier väcktes i min åttonde klass Civics när vi studerade ämnen som rör sexuell jämställdhet. Jag gick in i klassen och visste att jag trodde att kvinnor hade rätt att göra val för sin egen kropp och den uppfattningen förblev densamma, men jag upptäckte komplexiteten i abortdebatter. Jag utmanade mig själv genom att tänka på skillnaden mellan faktisk och potentiell personlighet och de moraliska rättigheterna för omedvetna liv. Om graviditeten fick samma konsekvenser för män som kvinnor, hur kan debatten vara annorlunda?


Skulle denna debatt ens existera? På mitt första skift såg jag en fängslad kvinna få en förlossningsundersökning efter att ha fött barn på sin celltoalett med bara Advil, och frågorna som diskuterades i Civics blev plötsligt brådskande och verkliga. Mina skolprojekt har ofta fokuserat på reproduktiva rättigheter. Den tvärvetenskapliga karaktären av denna huvudämne kommer att tillåta mig att undersöka många andra studieområden och skapa en mer nyanserad förståelse för hur just detta område interagerar med vår värld och samhälle. Översikt - Varför genus- och sexualitetsstudier:. Föreställ dig alla stjärnor i universum. Hjärnan har tusen gånger så många synapser, vilket gör neurologiska fel till en nästan säkerhet. Jag lärde mig detta faktum som 14-åring, när jag led av sömnlösa nätter på grund av en obekväm, obeskrivlig känsla i benet.


Det tog månader av möten och tester för att få veta att det var ett tillstånd som kallas kortikal dysplasi. Även efter diagnosen finns det inget botemedel. Jag har tur. Mitt tillstånd påverkar inte min livskvalitet allvarligt. Jag vet dock att detta inte är fallet för alla. Efter denna erfarenhet tog jag AP Biology och gick ett neurovetenskapsprogram, vilket förstärkte ämnet som mitt framtida kall. En av de mest effektfulla föreläsningarna diskuterade sjukvårdens svåra situation i utvecklingsländer. Nyfödda med extrema neurologiska underskott är vanliga, men att hitta behandlingar är det inte. Utan mödravård håller detta på att bli en växande epidemi som gör miljontals barn hjälplösa. Med en examen i neurovetenskap kommer jag att få en stark förståelse för neuralrörsutveckling och neuronal migration hos spädbarn.


Jag ska då bli neurolog, specialiserad på barnsjukvård. Jag hoppas kunna arbeta för humanitära organisationer, som Läkare utan gränser, i Afrika, där hiv och polio frodas, liksom många andra sjukdomar. Föreställ dig stjärnorna en gång till. Från hela världen kommer jag att titta på samma stjärnor i framtiden, eftersom jag hjälper barn att säkra förmågan att inte bara titta på stjärnorna, utan göra mycket mer. Krok: Koppla antal stjärnor till antal kopplingar i hjärnan och kanske nämna kortikal dysplasi. Anslut dem om möjligt.


Att beskriva intresseområden är fortfarande en bra idé. Det visar din intellektuella nyfikenhet och visar din förmåga att skapa kontakter över en rad akademiska discipliner. Det fungerar så här:. Denna struktur var inspirerad av en artikel av Andy Raskin där han analyserar en pitch Elon Musk gav på Powerwall. Men på slutet jublar hans publik. För ett batteri. Steg 1: Identifiera problemet. Beskriv utmaningen du stod eller står inför. Problemet kan vara något globalt, som en miljöfråga, eller något mer lokalt, som brist på kreativa möjligheter i din gymnasieskola.


Steg 2: Höj insatserna. Hjälp oss förstå: Varför var eller är det viktigt att övervinna denna utmaning? Vad kan hända om det här problemet försvann eller försvinner? Steg 3: Beskriv vad du gjorde. Berätta för oss de specifika saker du eller du och ditt team gjorde för att lösa problemet. Steg 4: Förtydliga din roll. Beskriv ditt engagemang. Steg 5: Dela vilken inverkan du hade, lärdomar du lärt dig eller värderingar du fått. Tillhandahåll specifika bevis som ger oss en känsla av att ditt arbete betydde något. The Catalyzing Creativity Club. Jag bor i förorten Los Angeles, Kalifornien, känd för dess invånare som bubblan.


Det har det perfekta vädret, läget och skolor. Hur fantastiskt det än låter, men att växa upp i La Cañada Flintridge har sina nackdelar: samhället pressar ungdomar att nå framgång genom främst akademiska metoder. Andra året började mina vänner och jag undra, tänk om tonåringarna i La Cañada hade större möjligheter att uttrycka sig. Att utöva sin kreativitet. Att följa sina drömmar. Catalyzing Creativity Club C3, som grundades för två år sedan, ger studenter i vårt samhälle möjlighet att fullfölja sin passion och sina ambitioner utanför klassrummet. Dessutom har vi en blogg för blivande skribenter att publicera sina verk och håller en skotävling för underprivilegierade idrottare.


Som vice vd för ekonomi för C3 arbetar jag för att säkerställa att vi kan finansiera dessa aktiviteter. Jag sköter vårt bankkonto, insamlingar och organiserar eventplaneringen. Denna roll är avgörande, eftersom vi arbetar för att uppnå ideell status. Även om C3 bara är några år gammal tror jag att den redan slår igenom i samhället. När vi växer och möjligheterna vi erbjuder blir mer populära, är vår förhoppning att inspirera våra kamrater att följa sina drömmar och spränga La Cañada Flintridge-bubblan. Jag älskar hur direkt tonen är i tredje stycket. Detta drogs direkt från punkterna i hans BEABIES-övning.


Det fungerar. Att göra detta hjälper oss att förstå att han var mer än bara en passiv medlem som dök upp på möten. En annan potentiell användning av din extracurricular uppsats är att utöka något du bara nämnde kortfattat i ditt personliga uttalande. Men återigen, inte varje uppsats måste vara perfekt och inte alla delar måste inkluderas för att den här strukturen ska fungera. Denna uppmaning och liknande ber eleverna att diskutera sina bakgrunder, identiteter, intressen eller talanger och berätta för läsaren varför dessa är meningsfulla för dem. Om detta låter som du, vänligen dela din historia.


Så gissa vad? Du kan helt och hållet använda resurserna länkade ovan, i synnerhet den kostnadsfria guiden. Varför skickar jag dig till dessa länkar istället för att stava det här? En kinesisk amerikan med kinesisk accent, en Texas-född Texas, en första generationens amerikan med ett brittiskt pass: ingen etikett passar mig utan en varning. Jag tillbringar till och med min fritid med att göra nonogram, rutnätsbaserade logiska pussel lösta genom att använda ledtrådar för att fylla i till synes slumpmässiga pixlar för att skapa en bild. Det började när jag var liten. En dag fångade min pappa min ombytliga dagisuppmärksamhet en stor bedrift och lärde mig Sudoku. När han förklarade reglerna förvandlades de mystiska byggnadsställningarna av siffror jag ofta såg på hans datorskärm till komplexa logiska strukturer byggda av noggrann strategi. Sedan dess undrade jag om jag kunde avslöja den dolda ordningen bakom andra saker i mitt liv.


I grundskolan började jag känna igen mönster i världen omkring mig: tunna, mörka moln signalerade regn, månen ändrade form varje vecka och de bästa mellanmålen var de första som gick. Jag ville veta vilka osynliga regler som påverkade dessa saker och hur de fungerade. Mina föräldrar, båda pipelineingenjörer, uppmuntrade denna nyfikenhet och försökte ibland förklara för mig hur de löste pussel i sitt eget arbete. På gymnasiet studerade jag genom att länka begrepp över ämnen som om mina kurser var ännu ett pussel att lösa.


PEMDAS hjälpte mig att förstå appositiva fraser, och katalysatorerna för revolutioner liknade kemiska isotoper, nominellt olika med samma egenskaper. När jag blev äldre utvidgades mina intressen till att omfatta biologins känsliga system, animationens komplexitet och språkets nyanser. Jag var och förblir glupsk efter det nya och ovanliga, att spendera timmar förankrade i Wikipedia-artiklar om obskyra ämnen, jag. klassiska chiffer eller drakar, och analysera absurdistiska YouTube-videor. Föga överraskande, som pilotfiskar för sina hajar, följde mina karriärsträvanden mina olika passioner: ena dagen ville jag bli illustratör, nästa biokemist och sedan ståuppkomiker. När det kom till att begränsa valen, begränsa mig själv, kände jag att ingenting skulle tillfredsställa min ständigt fluktuerande intellektuella aptit.


Men när jag upptäckte programmering verkade något lösa sig. Inom datavetenskap hade jag hittat ett område där jag kunde vara kreativ, utforska en annan typ av språk och ja lösa pussel. Även när rader med röda felmeddelanden fyller min konsol, erbjöd felsökning mig samma spänning som ett särskilt bra pussel. Medan mitt liv för andra kan verka som ett virrvarr av oförenliga fragment, som ett pussel, ansluter varje bit för att bli något mer. Men det saknas fortfarande bitar i periferin: erfarenheter att ha, kunskap att skaffa, dåliga skämt att berätta. Någon gång hoppas jag kunna lösa det olösliga. Den här författaren brainstormade först sitt innehåll med hjälp av övningen 21 Detaljer och listan "Allt jag vill att högskolorna ska veta om mig".


När hon gjorde det märkte hon att vissa delar av henne verkade motsäga. Hon bestämde sig för att använda detta som en tematisk tråd för sin uppsats och brainstormade andra specifika detaljer som visade andra kontraster. Ja, som en superuppsats. För fler uppsatser av studenter som uttryckt sin egenart väl i sina uppsatser, klicka här. Det här är den typ av utmaningsbaserad uppsats jag diskuterar i den kostnadsfria guiden , och som jag kallar uppsatserna typ A och typ C. Vill ha den korta versionen av guiden? Vill ha den ännu kortare versionen? Här är sex frågor att besvara i din uppsats:. Vad var påverkan på ditt liv, inte känslor, som kommer sedan, utan yttre effekter?


Inte säker på hur dessa sex frågor kan leda till en uppsats? Spelar varje liv någon roll? För det verkar som att vissa liv är viktigare än andra, speciellt när det kommer till pengar. Jag minns att jag hörde intensiva samtal utanför högkvarterets tält. Min pappa och hans vän argumenterade för att vi skulle behandla kvinnan oavsett behandlingskostnaden, medan de andra hävdade att det helt enkelt kostade för mycket att behandla henne. När man ser tillbaka var det en konflikt mellan ideal – den ena sidan hävdade att alla borde få behandling medan den andra hävdade att insatser borde baseras på kostnadseffektivitet.


Jag var arg av två anledningar. För det första för att min far förlorade argumentet. Kort sagt, att varje liv är viktigt. Under de kommande fyra åren läste jag högar med böcker om social rättvisa och global hälsorättvisa för att bevisa min intuitiva övertygelse på ett logiskt sätt. Jag tog till och med onlinekurser på grund- och forskarnivå. Men jag lyckades inte hitta ett tydligt, logiskt argument för varför varje liv var viktigt. Jag hittade dock goda argument för den andra sidan, som stödde idén att samhället bör sträva efter välbefinnande för det största antalet, att interventioner bör mildra flest dödsfall och funktionshinder per spenderad dollar. Men jag fortsatte leta och sparade till och med fickpengar för att gå en sommarkurs om global hälsa vid Brown University. Jag letade i mina minnen. Varför var jag övertygad om att varje liv var viktigt?


När kvinnan med MDR-TB kom till vårt team tog hon med sig en pojke som såg ut ungefär som min ålder. Sex år har gått sedan jag träffade honom, men jag minns fortfarande blicken han gav mig när han gick därifrån med sin mamma. Det var på ett sätt lugnt. Det var nästan som om han visste att detta skulle komma. Det belastade mig. Denna författare bestämde sig för att använda en övertygande fråga som sitt hak. Han beskriver de många steg han tog och han gjorde mycket! att försöka svara på frågan. Detta visar hans uthållighet. Men återigen, han svarar aldrig fullt ut. Detta visar på sårbarhet. Många uppsatser binder ihop saker i en snygg liten rosett.


I det här fallet finns det ingen båge. Istället utforskar författaren komplexiteten kring denna fråga, vilket visar hans förmåga att omfamna nyanser. Nyckeln här var att hitta en övertygande fråga. Det fungerar, plus gav honom en chans att nämna några andra värderingar som var viktiga för honom: hälsa, frihet och rättvisa. Titta på övningen känslor och behov och använd den för att både typ A- och typ B-uppsatserna som jag nämner i den kostnadsfria guiden skulle svara på den här uppmaningen. Min mamma kom till U.S. från Mexiko för att studera engelska. Men hon blev kär och flydde med mannen som till slut blev min pappa.


Han älskade henne på ett ohälsosamt sätt och var både fysiskt och verbalt kränkande. Min mamma saknade modet att börja om så hon stannade hos honom och släppte sakta sina drömmar och ambitioner. Sommaren före mitt ungdomsår erbjöds jag ett stipendium för att studera utomlands i Egypten. Inte till min förvåning vägrade min far att släppa mig. Jag tog emot stipendiet. Jag fortsatte att ströva runt i Egypten, utforska de stora pyramiderna i Giza, kryssa på Nilen och resa till Luxor och Aswan. Och innan jag återvände till U. Jag fick det oväntade tillfället att resa till London och Paris. Det var overkligt: ​​en tjej från gettot som reste ensam runt jorden med en karta i händerna och ingen man eller kulturella normer kunde diktera vad jag skulle göra.


Jag åkte tunnelbana från Cambridge University till British Museum. Jag tog ett tåg från London till Paris och på två dagar besökte jag Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame-katedralen och tog en kryssning på Seine. Trots språkbarriären fann jag att jag hade självförtroendet att kontakta vem som helst för vägbeskrivning. Medan jag var i Europa och njöt av min frihet, flyttade min mamma ut och hyrde sitt eget boende. Vi var stolta över varandra. Och hon levde ställföreträdande igenom mina upplevelser när jag skickade bilder till henne och berättade för henne om mina äventyr. Jag bor för närvarande i U.S. S med min mamma. Min far har gradvis förvandlats från en kylig man till den kärleksfulla far jag alltid längtat efter. Vi planerar och genomför skoldanser och skapar effektiva donationsbrev. Efter den politiska turbulensen under den arabiska våren vägrar många länder i Mellanöstern att ge kvinnor lika ställning i samhället eftersom det skulle strida mot islamiska texter.


Jag tror att dessa islamiska texter har misstolkats genom tiden, och min resa mot mitt eget oberoende har inspirerat mig att hjälpa andra kvinnor att hitta befrielse också. Min påsk kommer drastiskt att skilja sig från tidigare år. Istället för att vara inlåsta hemma kommer min mamma och jag att fira vår återfödelse och förnyelse utomhus. Hennes uppsats följer denna enkla struktur: a Vilken utmaning stod du inför? b Vad gjorde du åt det? c Vad har du lärt dig? Om du skriver om utmaningar kan du använda den här enkla strukturen också.


Den här uppsatsen följer också ganska noggrant strukturen för känslor och behov. Det huvudsakliga behovet som denna författare identifierade var frihet, och hon lyfter fram detta tema i början när hon beskriver att känna sig instängd, mitten när hon beskriver att utforska Europa och slutet när hon beskriver sin önskan att arbeta för att befria sig själv och andra. Titta på övningen Känslor och behov och se till att du gör den sista, sjunde kolumnen. Läs den här uppsatsen och gör sedan den här övningen , som hjälper dig. Denna uppmaning liknar Common App-prompt 3: Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en övertygelse eller idé. Vad fick dig att tänka? Vad var resultatet? Precis som författarna i uppsatserna ovan kan du börja med en fråga som du kommer att utforska under resten av uppsatsen.


Denna fråga håller oss engagerade. Se till att förtydliga den specifika idén som utmanades … och hur den utmanades … Detta kan tyckas självklart, men jag tycker ofta att elever som arbetar med den här uppmaningen kan bli lite dimmiga med vad den specifika idén eller övertygelsen var. Att bli mycket tydlig med den specifika idé eller övertygelse som utmanades kan hjälpa till att ge din uppsats en struktur. En möjlig strukturell metod för att beskriva din uppsats:. Nyans och komplexitet kan visa din förmåga att brottas med stora idéer. Titta på övningen känslor och behov för att djupare utforska idén eller övertygelsen som utmanades.


Använd resultaten av den övningen för att skapa din disposition. Det kan vara den enkla tredelade strukturen jag nämnde ovan:. visa dem. Titta på övningen för känslor och behov och använd den för att ett exempel som kommer att tänka på är denna stipendieuppsats av Emily Trader. Här är organisationen en grupp livförsäkringsbolag, och deras uppmaning säger specifikt att du ska nämna deras uppdrag. Den lilla verandan och en hund. Det var första söndagen i april. Jag och mina syskon satt vid middagsbordet och fnittrade och stavade ord i vår alfabetsoppa. Telefonen ringde och mamma svarade. Det var min far; han ringde från fängelset i Oregon. Lyckligtvis släpptes min far ur fängelset av en vän till familjen i Yakima. Tyvärr gick det mesta av våra livsbesparingar ut på hans borgen.


Fråga dig själv om kärnidén som du kom på under din brainstorm fortfarande är uppenbar i artikeln. Kommunicerar du dina idéer tydligt? Håll även utkik efter grammatiska misstag, såsom saknade eller för många kommatecken, felstavningar eller andra stavfel. Om du märker upprepade ord, använd en synonymordbok för att hitta acceptabla ersättare. För många människor kan det vara svårt för dem att revidera sitt eget arbete eftersom de har fördomar om sitt skrivande eller är omedvetna om personliga misstag. Att be en annan person granska ditt arbete kan hjälpa dig att förfina din uppsats ännu mer. Dessutom kan en annan person läsa igenom din uppsats hjälpa dig att avgöra klarheten i din poäng: förstår de flödet av ditt stycke, eller är de förvirrade av någon information?


Är sammanhanget du ger vettigt för den övergripande idén, eller har läsaren fortfarande frågor? Om du har en vän, släkting, mentor eller kamrat som har redigeringserfarenhet – eller som helt enkelt är en glupsk läsare – fråga dem om de kan ta sig en stund att se över din text och komma med kommentarer eller förslag. Du kan bli förvånad över vad de upptäcker att du missat! Din stipendieuppsats kommer att vara din primära och ibland enda form av kommunikation med den organisation som beviljar stipendiet. Här är några ytterligare tips som hjälper dig att bättre kommunicera dina avsikter genom din stipendieuppsats:.


Första intrycket är viktigt, och ditt inledande stycke kommer att fungera som ditt första intryck för stipendieorganisationen. Gå tillbaka till din brainstorm för att hjälpa dig att identifiera ditt budskap och överväga hur du kan fånga läsarens uppmärksamhet genom ditt inledande stycke. För vissa personer kan det också hjälpa att konstruera eller skissera uppsatsens kropp innan du konstruerar inledningen, för att bättre förstå hur du kortfattat förmedlar ditt budskap. Du kan ha mer frihet att skriva om dig själv i detalj för vissa stipendieuppmaningar och mindre av samma frihet för andra. Använd ditt omdöme. När du ursprungligen brainstormade ditt uppsatsämne borde du ha kunnat begränsa ditt ämne till bara några få nyckelpunkter som du kunde kommunicera och täcka i detalj.


När du fördjupar din uppsats fullt ut bör du se till att du håller dig fokuserad på dessa kärnidéer. Försök att inte ramla eller bli sidospårad. Varje mening i din uppsats bör på något sätt vara relaterad till en av dina kärnidéer. Dessutom kommer organisationen som delar ut stipendiet med största sannolikhet att läsa hundratals ibland tusentals stipendieansökningar och uppsatser. Slutligen är det viktigaste tipset att helt enkelt läsa och läsa instruktionerna flera gånger för att säkerställa att du förstår uppmaningen, vad som förväntas av dig och alla andra viktiga riktlinjer som hänför sig till din uppsats. Det är fullt möjligt att du aldrig kommer att träffa dina kollegiala välgörare eller professorer personligen, och endast kommer att kommunicera med dem via ditt skrivande online.


Att skriva en fantasifull och tankeväckande stipendieuppsats kan hjälpa dig att betala för onlineskola för antingen ett kandidat- eller masterprogram. Det kan också få dig att komma igång på rätt fot att ha en solid grund för ekonomiskt stöd för att fullfölja dina collegedrömmar. Hoppa till huvudinnehållet. Använd programguiden. Hur man skriver en stipendieuppsats Se alla blogginlägg under Artiklar. Bildkälla Att betala för college är en stor oro för många studenter i Amerika idag. Vad är en stipendieuppsats? Steg för att skriva en stipendieuppsats Precis som när du ansöker till högskolor kan stipendieansökningar kräva att du skickar in dina betyg, akademiska prestationer, testresultat och ambitioner för framtiden. Disposition Ett av de bästa sätten att börja konstruera och organisera en uppsats är att skapa en heltäckande disposition.


Formatering av stipendieuppsats Dessutom kan konturer hjälpa dig att formatera din stipendieuppsats korrekt. Här är några viktiga tips för ditt stipendieuppsatsformat: Din disposition bör ha en logisk ordning som kommer från: Inledning som slutar med en avhandling eller idé Förklaring som stöder och bevisar din avhandling Slutsats som upprepar ditt argument och din avhandling Formatera din artikel korrekt genom att följa instruktioner, eller som en allmän regel skriv med: 12 punkters teckensnitt Times New Roman, Arial, Courier, Helvetica eller Georgia, vilket som helst som är standard på ditt föredragna skrivsystem, inget är för stiliserat Dubbelavstånd 1 tum till 1 ½ tums marginaler Om det finns inget obligatoriskt antal ord eller sidor, som en allmän regel, sikta på ¾ till 1 hel sida lång.


Se till att inkludera ditt namn och namnet på det stipendium du ansöker om högst upp på sidan, antingen som en rubrik eller helt enkelt ovanför den valfria titeln. Skriv om När du återvänder till din uppsats, gå igenom och nitplocka ditt arbete. Peer Review För många människor kan det vara svårt för dem att revidera sitt eget arbete eftersom de har fördomar om sitt skrivande eller är omedvetna om personliga misstag. Tips för stipendieuppsats Din stipendieuppsats kommer att vara din primära och ibland enda form av kommunikation med den organisation som beviljar stipendiet. Här är några ytterligare tips som hjälper dig att bättre kommunicera dina avsikter genom din stipendieuppsats: Hur man startar en stipendieuppsats Första intrycket är viktigt, och ditt inledande stycke kommer att fungera som ditt första intryck för stipendieorganisationen.


Håll dig fokuserad När du ursprungligen brainstormade ditt uppsatsämne borde du ha kunnat begränsa ditt ämne till bara några få nyckelpunkter som du kunde kommunicera och täcka i detalj. Följ instruktionerna Slutligen är det viktigaste tipset att helt enkelt läsa och läsa om instruktionerna flera gånger för att säkerställa att du förstår uppmaningen, vad som förväntas av dig och alla andra viktiga riktlinjer som hänför sig till din uppsats. Läs mer om våra onlineutbildningar. Få programinformation. Detta tar bara ett ögonblick. Vilken examensnivå är du intresserad av att ta? Nästa steg Vi värdesätter din integritet. Vilket utbildningsprogram är du mest intresserad av? Vilket program är du mest intresserad av?

No comments:

Post a Comment