Wednesday, February 2, 2022

Essä om avskogning

Essä om avskogning



Vissa människor gör avskogning för att uppfylla sin girighet att tjäna pengar på ved. Har du någonsin tänkt på hur viktig skog är i livet? Mythic Woods: Världens mest anmärkningsvärda skogar. Så vi borde alla förstå värdet av träd och försöka plantera så mycket träd som möjligt. När sådana träd elimineras finns det en stor risk för att jorden blir sur på grund av otillräcklig luftcirkulation och därför blir infertil. Skogsbränder som utlöses av honungsjägare och kolbrännare är också uppsats om avskogning och närhelst dessa händer förstörs ett stort vegetationstäcke och hundratals djurarter fördrivs, uppsats om avskogning.





Topp 10 liknande ämnen



Människor har levt på jorden i många år och har genomgått olika utvecklingsstadier för att nå de nuvarande normala människorna. Genom åren har miljön alltid erbjudit människan mat, kläder och tak över huvudet som har upprätthållit och gjort livet uthärdligt. Denna uppsats försöker ta itu med orsakerna, uppsats om avskogning, effekter uppsats om avskogning lösningar på avskogning när det gäller människors interaktion med sin miljö. Avskogning är ett tillstånd där mängden skogstäcke minskas utan att ersättas på grund av naturliga orsaker som sjukdomar eller störningar av mänskliga aktiviteter som avverkning, uppsats om avskogning.


Orsakerna till avskogning är de faktorer som leder till utarmning av dessa skogar medan effekter är de resultat som visas efter att skogstäcket har röjts. Lösningarna för att röja skog är de sätt som nationer, skolor och individer kan använda för att säkerställa att skogarna skyddas mot exploatering av människor. Skogar har en lång historia som går tillbaka till livets ursprung på jorden, uppsats om avskogning. Medan de flesta heliga trosuppfattningar bekräftar skogarnas ursprung till skapandet av en överlägsen kraft gudsvetare tror att skogar kom från angiospermer för över miljoner år sedan och utvecklades till att bilda dagens skogar Allen, berodde detta på den oändliga efterfrågan på träd för timmer, stockar, massa, trä, möbler och papper av befolkningen som ökade i mycket hög takt.


Människor har använt skogar i nästan alla sina dagliga aspekter av livet. Förr i tiden skyddade skogarna människan eftersom det inte fanns några hus att bo i. Idag erbjuder skogarna fortfarande miljontals skydd genom att använda stolpar för att bygga hus. Människor har alltid hämtat ved och bränt träd för att få träkol från skogarna som energikälla för matlagning för dem som inte har råd med el och matlagningsgas, uppsats om avskogning. Vissa träd har tillskrivits ha medicinskt värde och deras extrakt har i hög grad hjälpt till med medicinering som penicillin medan andra träd producerar frukter som kompletterar maten i många hushåll och några är fodergrödor för boskapsuppfödare Kalman, Många husartiklar som sängar, uppsats om avskogning, stolar, ställ och skåp är gjorda av trä som är lättillgängligt och prisvärt för alla klasser av människor.


Stängselstolpar och strukturer är gjorda av träd. Skogar är de största avrinningsområdena som förser människor med vatten för hushållsbruk. Många industrier förlitar sig på naturen för att tillhandahålla råvaror för sina produktionsprocesser som vid produktion av skriv- och tryckpapper och tillverkning av plywoods. Telekommunikations- och elindustrin är starkt beroende av uppsats om avskogning stolpar för att lägga sina kablar till olika regioner som behöver deras tjänster. Dessutom industrier som tillverkar plywood och blockskivor uppsats om avskogning sina råvaror från skogar. Vissa industrier har anammat användningen av träd för produktion av energi för att värma och koka ämnen i sina produktionsstadier Kalman, På 1800-talet ledde introduktionen av ångbåtar till att många träd förstördes för att förse dem med energi för att värma vatten till köra dessa fartyg.


Skogar erbjuder skydd åt många vilda djurarter som lockar turister att antingen se skogarna eller de vilda djuren som lever där, uppsats om avskogning. Skogsbeklädnader utgör en stor del av miljön och bidrar i hög grad till försörjningen av den uppsats om avskogning. Det hjälper till att återvinna syre och kvävgas samtidigt som det rena miljön. Vätgascykeln är starkt beroende av skogar för att reglera mängden vattenånga i atmosfären och därmed kontrollera temperaturer. Träd hjälper också till att hålla vattenytan högt för att underlätta tillgången på vatten till andra växter med grunda rötter.


Mängden skogstäcke på jorden har reducerats till alarmerande hastigheter som har gjort det mycket riskabelt för framtida generationers överlevnad uppsats om avskogning. Detta har aktiverats av faktorer som är ekonomiskt, socialt eller politiskt motiverade. Den mänskliga befolkningen har mångdubblats och överträffat de tillgängliga husen, vilket har lett till att människor inkräktar på skogsmarker för behovet av att expandera och utnyttja mark för att bygga hus och bosättningsplaner. Den skyhöga befolkningen har gjort det svårt för människor att få plats med de begränsade hus som finns och lett till att andra röjer skog för att bygga hus.


Detta har också krävt behovet av att ha hus möblerade, vilket innebär att det finns ett större behov av att hugga träd för att få timmer för att bygga hushållsmöbler. Dessutom har denna befolkningsökning lett till efterfrågan på mer mat för att tjäna människor men det finns inte tillräckligt med mark för jordbruk för att producera tillräckligt med mat och därmed tvingar människor att röja skog för att expandera uppsats om avskogning befintlig jordbruksmark Allen, De ekonomiska begränsningarna i fattiga länder och utvecklingsländer har gjort det svårt för människor att få tillgång till andra energikällor för matlagning som elektricitet och gas och har tvingat dem att vända sig till kol och ved som billigare alternativ. Skogsbränder som utlöses av honungsjägare och kolbrännare är också vanliga och varje gång dessa inträffar förstörs ett stort vegetationstäcke och hundratals djurarter fördrivs.


Med den industriella revolutionen på 1800-talet fanns det ett stort behov av energi för att driva maskiner i dessa industrier, vilket gjordes av ånga som genererades från vatten kokat av stockar av träd. Dessa industrier måste etableras i områden som var långt från mänskliga bosättningar, vilket ger dem inget annat alternativ än att byggas i skogsområden och detta uppmuntrade röjning av skog för att ge utrymme uppsats om avskogning byggnader som ska sättas upp. Dessutom fanns det ett behov av att ge personalen i dessa industrier hus nära dem för att spara tid som slösas bort på resor, vilket leder till att fler skogar röjs. På grund av den ökade tekniken som fick många människor att skaffa fordon fanns det ett stort behov av att ha vägar som var framkomliga under hela året Morley, uppsats om avskogning, Detta kunde bara vara möjligt genom att inkräkta på skogsmark eftersom detta var ett enklare alternativ jämfört med att flytta människor.


I den moderna världen har skogarna fortsatt att utarmas eftersom efterfrågan på papper, massa, plywood, timmer, möbler och trä fortsätter att öka på grund av den höga befolkningen. Forskningen om jordbrukssektorn ledde till antagandet av bättre sätt att säkerställa att grödor odlas under hela året med hjälp av bevattningsjordbruk. Dessa bevattningsgårdar är vanligtvis för kommersiella ändamål och som ett resultat stora uppsats om avskogning av skogsmark röjs i försöket att skapa mer mark för växtodling och odling. Allen är turism en av de största inkomstkällorna för många länder i världen. Denna praxis äventyrar ibland skogarnas överlevnad när turister trampar på naturlig växtlighet genom sina kontinuerliga besök i viltparker och viltreservat.


Politik spelar en mycket viktig roll när det gäller skogar och andra naturresurser eftersom den utgör en väg genom vilken makt utövas och delas i alla länder i världen. Lagstiftning av nya lagar och uppsats om avskogning ligger enbart på den politiska eliten och majoriteten av besluten som styr bevarandet och skyddet av naturresurser ligger på dessa administratörers axlar i deras olika uppsats om avskogning. Men samma organ som har mandat att bevara dessa naturresurser har i de flesta fall antagit lagar som har lett till förödande effekter på skogarna Newton. Sådana lagar inkluderar vidarebosättning av människor i naturskogar och upprättande av jordbrukszoner som har lett till intrång av skog för att ge utrymme för tillgång till mark för dessa ändamål.


Vid andra tillfällen har planer på att stifta lagar mot illegal avverkning och intrång i skogsreservat mött hårda reaktioner från politiker vars egenintressen påverkas av politiken, uppsats om avskogning. De arbetar mycket hårt för att se till att sådana motioner i parlamentet inte går igenom eftersom offren försöker skydda sina väljare från alla ansträngningar som syftar till att förändra eller störa deras normala liv oavsett påverkan på skogarna. I andra fall har människor använt sina politiska positioner för att illegalt skaffa mark som är öronmärkt som naturreservat för deras vinster och intressen Palmer, Sådana markspår har getts till sina politiska vänner och civila som uppfattas som anhängare av en viss politisk uppsats om avskogning eller kandidat på bekostnad av exploateringen av dessa skogar och andra naturresurser som är avsedda för allmänhetens intresse.


Människor är alltid ansvariga och ansvariga för sina handlingar och röjning av skog är inget undantag. Idag utgör skogstäcket på jorden mindre än trettio procent och fortsätter att minska i en alarmerande takt. Det finns många effekter som avskogning har haft på människor, vilda djur och miljön i nästan alla aspekter av deras uppsats om avskogning som visas i följande kategorier. Genom den urskillningslösa avverkningen av skogar utsätts jorden för de skadliga ultravioletta strålarna som kallas UV-B-strålar från solen som ett resultat av utarmningen av ozonskiktet, uppsats om avskogning.


Utarmningen av ozonskiktet leder till ökenspridning av åkermarker som tvingar bönder att invadera skogarna nära dem samtidigt som de söker välbevattnad mark för jordbruk och kapplöpningen mellan ökenspridning och avskogning förnyas. Skogar spelar en mycket viktig roll i reningen av luft i miljön genom syrecykeln. Industrier, maskiner och bilar släpper ut skadliga gaser som vanligtvis absorberas av växter uppsats om avskogning tillverkar sin mat. När skogar förstörs minskar växthuseffekten och dessa skadliga gaser stannar kvar i atmosfären vilket leder till global uppvärmning på grund av minskningen av ozonskiktet Morley, så småningom, uppsats om avskogning, vattenförekomster som ligger nära land torkas ut vilket orsakar vattenbrist och resulterar i att många levande organismer dör när floder, dammar och sjöar avdunstar på grund av överskottsvärme.


Havet och sjön fylls när deras nivåer stiger på grund av att isen smälter på inlandsisen, vilket leder till översvämningar av de närliggande bosättningsområdena. Alla djur är direkt beroende av vegetationstäcke för att överleva. Miljontals fåglar, uppsats om avskogning, däggdjur och vattenlevande djur förlorar sina hem och säkra gömmor från rovdjur och svåra förhållanden. När dessa skogar förstörs bryts näringsnäten och näringskedjorna då de inblandade arterna dödas av avskogning, vilket utsätter hela ekosystemet för särskiljning. Klimatet regleras av skogar genom att säkerställa att mängden vattenånga i atmosfären upprätthålls. Närvaron av hög luftfuktighet innebär att det finns en stor potential för konstant regn som kommer att stödja växtlighet, medan liten eller frånvaro av fuktighet innebär risken för torka och följaktligen en minskning av vattenförsörjningen för den mat som krävs av människor, växter och djur, uppsats om avskogning.


Jordens sammansättning bestäms i hög grad av mängden hummus på den och skogar spelar en stor roll för att säkerställa att jorden berikas med gödsel på grund av löv och kvistar som faller och uppsats om avskogning att bilda detta bördiga element i jorden Palmer, När skogarna är uttömda förblir jorden bar och infertil och användningen av konstgödsel blir för dyr och utom räckhåll för många bönder. Rötterna från träd som tränger djupt ner i jorden hjälper till att minska markluftningen uppsats om avskogning och förse de levande varelserna med syre.


När sådana träd elimineras finns det en stor risk för att jorden blir sur på grund av otillräcklig luftcirkulation och därför blir infertil. Mikroorganismerna som lever i jorden dör som ett resultat av exponering för överdriven värme och brist på tillräckligt med syre som till slut stoppar nedbrytningen av materia för att bilda humus. Människor är oskiljaktiga från sin omgivning eftersom hela deras liv är beroende av de resurser som naturen erbjuder, uppsats om avskogning. Människokroppen kräver många näringsämnen från växter, djur och miljön inklusive vitamin D som erhålls från solen, uppsats om avskogning. Det bör dock noteras att för mycket exponering av människokroppen för ultravioletta strålar av typ Essä om avskogning utsätter kroppen för skador på DNA-strukturen som resulterar i hudinfektioner inklusive cancer Newton, Utöver detta utsätts människor för de skadliga kvävgaser som släpps ut från industrier och bilar som kan leda till lung- och hudinfektioner.


Människor är beroende av miljön för mat, tak över huvudet och kläder och när uppsats om avskogning är uttömda livsmedelsproduktionskedjan avkortas eftersom träd utgör den primära faktorn för livsmedelsproduktion Roberts, frånvaron av vatten för jordbruket innebär att priset uppsats om avskogning mat kommer att skjuta upp på grund av hög efterfrågan på den begränsade tillgängliga maten som produceras och därmed höja kostnaderna för uppsats om avskogning till höga nivåer. Öknarnas intrång av åkermark minskar storleken på den mark som används för jordbruk till ödemarken, vilket resulterar i bristen på livsmedelsförsörjning, vilket gör att människor lider i sökandet efter färsk mat som grönsaker och frukter.


Under denna förflyttningsprocess uppstår många konflikter mellan människor och vilda djur och leder till att människor och djur dör och förstör grödor och egendom. Dessa skador är vanligtvis en tung börda för regeringen och de inblandade människorna, dessutom blir det riskabelt och dyrt att leda dessa djur till deras naturliga livsmiljöer på grund av fler skador och utgifter. Skogar fungerar också som naturliga vindskydd och är viktiga för att minska effekterna av cykloner och kraftiga vindar. När skog röjs förblir marken tom och utsatt för hårda vindar som ibland förstör uppsats om avskogning leder till förlust av egendom och liv Morley Dessa vindar bär vanligtvis små partiklar av sand som hindrar sikten och ibland också kan leda till ögonirritation och uppsats om avskogning. Vindarna som blåser över vattenytor resulterar ibland i höga vågor som översvämmar de närliggande mänskliga bosättningarna och förstör egendom och förluster av människoliv som borde ha skyddats som de förödande effekterna av tsunamin och Katrina översvämningar.


De flesta människor i utvecklingsländer är beroende av växtodling och djuruppfödning för att överleva. I många utvecklade länder är många människor vanligtvis anställda för att arbeta i plantagegårdar och djurrancher. När skogarna röjs försvåras dessa aktiviteter och till slut blir de omöjliga att utöva. Många människor lämnas arbetslösa och utan pengar eller mat och denna ökning, antalet människor som är beroende av andra och regeringen för stöd uppsats om avskogning sänker bruttonationalprodukten, uppsats om avskogning. Turistindustrin är beroende av naturresurser som sjöar, skogar, viltparker och viltreservat för sin överlevnad, uppsats om avskogning. Avskogning innebär att turistattraktionernas naturliga miljöer förstörs och detta gör att de förlorar sin fascinerande förmåga.


Så småningom leder det till att antalet turister som besöker ett land minskar. Detta minskar slutligen mängden intäkter som genereras från turistnäringen eftersom valutaintäkterna blir mindre. För att någon ekonomi ska växa måste det finnas få människor som förlitar sig på regeringen för hjälp och majoriteten borde arbeta Allen, När sysselsättningsmöjligheter förstörs på grund av negativa förändringar i väderförhållanden som ett resultat av avskogning ökar försörjningskvoten vilket sänker bruttonationalprodukten av ett land. Ett land ådrar sig mer kostnader för att försörja den arbetslösa befolkningen och kan till och med behöva lån och internationellt stöd för att upprätthålla sina medborgares liv. Tillverkningsindustrier som är mycket beroende av naturresurser som träd kommer att tvingas lägga ner eftersom takten med vilken träden kapas långt utöver antalet träd som planteras.





första världskriget essäfrågor



Miljön gör vår förmåga att leva mycket lättare. Den förser oss med frisk luft att andas och täcker vår planet med träd för avskogning av miljöproblem. Inledning Avskogning är en viktig fråga som påverkar många djurarter runt om i världen. Det är när människor fäller träd för material för att bygga strukturer, använda som ved, göra papper eller rensa ett område för att bygga byggnader i. Orangutanger är en av många Skogar är lungorna i vårt land, som renar luften och ger frisk styrka till vårt folk. Amazonas avskogning började inte bara med européerna, men det finns många problem som jorden står inför och två stora är effekterna av nedskräpning och avskogning. Dessa specifika saker påverkar världen omkring oss och våra samhällen.


När människor skräpar ner skadar de våra hav och när människor hugger ner tusentals träd Avskogning Miljöfrågor Nedskräpning. Torka anses av många vara den mest komplexa men minst förstådda av alla naturliga faror, som påverkar fler människor än någon annan fara G. Hagman Det finns dock fortfarande mycket förvirring inom vetenskaps- och politikgemenskapen om dess egenskaper. Det är just denna förvirring. I det här dokumentet kommer jag att visa att avskogning, såväl som luftföroreningar, global uppvärmning och klimatförändringar är de frågor som har störst potentiell påverkan för mänskligheten under 2000-talet och därefter. Avskogning är ett stort problem i varje nation över hela världen. Avskogning Urbanisering. Det finns många kontroversiella ämnen som många kanske aldrig kommer överens om.


Till exempel politik, religion och krig är mycket kontroversiella ämnen. Ett kontroversiellt ämne är avskogning. Avskogning är borttagandet av en skog där marken därefter omvandlas till icke-skogsbruk. Därför måste jordbrukare rekommenderas att använda en liknande yta för jordbruk och använda vissa uppgraderade jordbrukstekniker och stoppa avskogningen. Den maximala mängden skog förstörs för bränsleveden. Återkommande bränder i skogsområdena är en av de främsta orsakerna till avskogning. Få incidenter av bränder är mindre medan de maximala av dem är enorma. Industrin relaterade till plywood och timmer är mestadels ansvariga för avskogningen. Faktum är att den enorma efterfrågan på träsaker har resulterat i en snabb minskning av skogen.


Ibland byggs industrienheten efter avskogning. Det betyder för en liten prestation av få personer, alla andra människor måste bära en permanent förlust. I denna procedur blir vilda djur, värdefulla växter och ovanliga fåglar ödelagda. Faktum är att det påverkar miljöns kvalitet negativt. Ytterligare en orsak till avskogning är en kränkning av stam på skogsmarken för odling och andra motiv. Även om en sådan typ av mark har ett dygdigt stöd för att skapa jordbruk men skapar ändå miljöhot. Många sjukdomar orsakas av rost, parasitsvampar, nematoder och virus som leder till att djungeln försvinner och förstörs. Färska plantor är förstörda på grund av förekomsten av nematoder. Många sjukdomar som blåsrost, hjärtröta och floemnekros, ekvilja och holländsk alm, etc.


förstöra djungeln i stora mängder. Skredet som ledde till avskogningen i bergen är en fråga om oro. Det hände till stor del i de regioner där växande åtgärder pågår under de senaste åren. Byggandet av motorvägar och järnvägar huvudsakligen i kuperade marker samt strukturen av stora bevattningsplaner har resulterat i tillräckligt med avskogning och påskyndat det naturliga förfarandet med denudering. För att möta den växande befolkningens behov kan enkla resurser uppnås endast med hjälp av beskogning. Det är faktiskt arrangemanget för att implantera växter för mat och mattillväxt.


Dessutom har plantskolorna en betydande del i att öka täckningen av skogsarealen. Avskogning är att hugga ner träd. Det är i grunden att ändra användningen av mark till ett annat syfte än att plantera träd. Det finns många orsaker som har lett till stora nivåer av avskogning över hela världen. En av de viktigaste orsakerna är den ständigt växande befolkningen i världen. Med befolkningstillväxten har behovet av mer mark att leva på ökat. Detta har ytterligare lett till avverkning av träd. Med moderniseringen har det också skett en avsevärd ökning av behovet av mark för att etablera industrier.


Detta har återigen bidragit till avskogning. Gruvdrift är en annan aktivitet för människor som har lett till storskalig avskogning i många områden. Behovet av att bygga väg- och järnvägsnät för att öka anslutningen till gruvorna har lett till avverkning av träd. Detta har förändrat klimatförhållandena i dessa områden. Avskogningen har haft en enorm inverkan på miljön. Brist på träd har lett till mindre utsläpp av vattenånga i luften. Detta har i sin tur lett till förändringar av nederbördsmönster i olika regioner. Indien är ett land som är beroende av monsunregn för jordbruket.


Frekventa torka och översvämningar orsakade på grund av avskogning har påverkat livet för många i olika delar av landet. Dessutom absorberar träd koldioxiden från luften och hjälper till att rena den. Utan träd omkring oss har förekomsten av skadliga gaser i luften ökat. Detta har också lett till global uppvärmning som återigen är ett stort miljöproblem. Dessutom beror den ständigt stigande föroreningsnivån, särskilt i många städer i Indien, endast på omfattande avskogning. Dessutom binder träd jorden runt dem och förhindrar jorderosion.


Avskogning har lett till att jorden sköljs bort med vindar och regn, vilket gör marken olämplig för jordbruk. Träd och skogar är också hem för olika arter av vilda djur. Med krympande skogar har flera av djurlivet dött ut eftersom de inte klarade av de förändrade förhållandena. Det har också funnits ökade konflikter mellan människor och djur på senare tid då djuren tvingas ge sig ut i städerna på jakt efter mat. Allt detta är allvarliga effekter av avskogning och kräver omedelbar uppmärksamhet av alla. New Delhi är Indiens huvudstad. Det fanns en gång när Delhi var en vacker stad. Men med modernisering, befolkningsökning, avskogning och gruvdrift i de närliggande Aravalli-kullarna har Delhi reducerats till en gaskammare.


Sådan är effekten av Delhi har blivit en av de mest förorenade städerna i världen. Vilket bättre exempel kan finnas där för att förstå vad avskogningen har lett oss till? Det finns många sätt på vilka vi kan minska avskogningen. Vi måste skydda våra skogar. Dessutom måste vi markera lämplig mark för våra jordbruksbehov. Det finns redan några lagar som förbjuder människor att fälla träd i onödan. Det som måste göras är att reglerna genomförs korrekt så att alla följer dem. Dessutom måste strängare straff införas för överträdare för att avskräcka andra människor från att inte följa lagarna.


Alternativt måste människor se till att för varje fällt träd planteras lika många träd så att balansen i naturen kan upprätthållas. Sammanfattningsvis måste det vara en kollektiv plikt för alla och bara regeringarna ensamma, om vi verkligen behöver minska avskogningen. Det är sant att vi alla behöver utrymme att leva. Med den ständigt växande befolkningen och urbaniseringen har det funnits mer än någonsin behov av att hugga träd och skapa plats. Vi måste dock inse att det inte är möjligt för oss att leva utan att ha träd omkring oss. Träd ger så många fördelar som att ge oss syre, använda den skadliga koldioxiden och så många produkter vi behöver i vårt dagliga liv.


Utan träd omkring oss skulle det inte finnas något liv på jorden. Vi borde alla göra det nödvändiga för att skydda träd och minska avskogningen. Avskogning är också känt som röjning eller röjning av träd. Det kan sägas innebära borttagande av träd eller skog och omvandling av sådan markyta till en användning som är helt icke-skoglig till sin natur. Några exempel på avskogning är omvandlingen av skogsområden till urban användning, rancher eller gårdar. Det landområde som genomgår mest avskogning är de tropiska regnskogarna. Det är viktigt att notera att skogarna täcker mer än 31 procent av den totala landytan på jordens yta. Det finns många olika anledningar till att avskogning sker: vissa träd huggs ner för att bygga eller som bränsle för timmer eller kol, medan markområden ska användas som plantering och även som betesmark för att mata boskapen.


När träd tas bort och ersätts på rätt sätt kan det som ett resultat bli torrhet, förlust av biologisk mångfald och till och med livsmiljöskador. Vi har också haft fall av avskogning som använts i tider av krig för att svälta fienden. Man har upptäckt att den främsta och främsta orsaken till avskogning är jordbruket. Studier har visat att cirka 48 procent av all avskogning är ett resultat av självförsörjande jordbruk och 32 procent av avskogningen är ett resultat av kommersiellt jordbruk. Det har inte funnits någon form av enighet från experter om om industriell form av avverkning är en mycket viktig bidragande faktor till avskogning globalt.


Vissa experter har hävdat att röjning av skog är något fattiga människor gör mer som ett resultat av att de inte har andra alternativ. Andra experter anser att de fattiga sällan röjer skog eftersom de inte har de resurser som behövs för att göra det. Några av de områden där det påverkar vår miljö negativt diskuteras nedan:. Global uppvärmning har avskogning som en av sina främsta bidragande faktorer och avskogning är också en viktig orsak till växthuseffekten. Marken i ett område som är avskogat värms upp snabbare och det når en temperatur som är högre än normalt, vilket orsakar en förändring i solenergiabsorptionen, flödet av vattenångor och till och med vindströmmar och allt detta påverkar det lokala klimatet i området och även det globala klimatet.


Dessutom orsakar förbränning av växter i skogen för att utföra röjning av mark, förbränning en enorm mängd koldioxidutsläpp som är en stor och viktig bidragande orsak till den globala uppvärmningen. Olika undersökningar har visat att avskogning i hög grad påverkar vattnets kretslopp. Grundvatten utvinns av träd med hjälp av deras rötter; det extraherade vattnet släpps sedan ut i den omgivande atmosfären. Om vi ​​tar bort en del av skogen kommer det inte att finnas transpiration av vatten som det borde vara och detta resulterar i att klimatet blir mycket torrare. Jordens vattenhalt minskar kraftigt genom avskogning och även luftfuktighet samt grundvatten. Det finns ett minskat vattenintag som träden kan utvinna till följd av den torra jorden.


Jordsammanhållningen minskar också av avskogning och detta kan resultera i jordskred, översvämningar och erosion. Som ett direkt resultat av växtskräpet på ytan sker en minimal och minskad erosionshastighet i i stort sett ostörd skog. Avskogning ökar erosionshastigheten som ett resultat av den efterföljande minskningen av mängden täckning av skräp tillgängligt. Ströskyddet fungerar faktiskt som ett skydd för jorden från alla varianter av ytavrinning. När mekaniserad utrustning och maskiner används i skogsbruket kan det uppstå en ökad erosion som ett resultat av utvecklingen av vägar i skogarna.


Det finns en minskning av biologisk mångfald på grund av avskogning. Avskogning kan leda till att många arter av djur och växter dör och utrotas. Livsmiljön för olika djur tas bort som ett resultat av avskogning. Forskning visar att majoriteten av de tropiska skogarna på jorden håller på att förstöras. Vi är nästan vid halva skogslandmassan i förstörelse. Dessa bevattningsgårdar är vanligtvis för kommersiella ändamål och som ett resultat röjs stora spår av skogsmark i försöket att skapa mer mark för växtodling och odling. Allen, Turism är en av de största inkomstkällorna för många länder i världen.


Denna praxis äventyrar ibland skogarnas överlevnad när turister trampar på naturlig växtlighet genom sina kontinuerliga besök i viltparker och viltreservat. Politik spelar en mycket viktig roll när det gäller skogar och andra naturresurser eftersom den utgör en väg genom vilken makt utövas och delas i alla länder i världen. Lagstiftning av nya lagar och förordningar ligger enbart på den politiska eliten och majoriteten av beslut som styr bevarandet och skyddet av naturresurser ligger på axlarna av dessa administratörer i deras olika kategorier. Men samma organ som har mandat att bevara dessa naturresurser har i de flesta fall antagit lagar som har lett till förödande effekter på skogarna Newton. Sådana lagar inkluderar vidarebosättning av människor i naturskogar och upprättande av jordbrukszoner som har lett till intrång av skog för att ge utrymme för tillgång till mark för dessa ändamål.


Vid andra tillfällen har planer på att stifta lagar mot illegal avverkning och intrång i skogsreservat mött hårda reaktioner från politiker vars egenintressen påverkas av politiken. De arbetar mycket hårt för att se till att sådana motioner i parlamentet inte går igenom eftersom offren försöker skydda sina väljare från alla ansträngningar som syftar till att förändra eller störa deras normala liv oavsett påverkan på skogarna. I andra fall har människor använt sina politiska positioner för att illegalt skaffa mark som är öronmärkt som naturreservat för deras vinster och intressen Palmer, Sådana markspår har getts till sina politiska vänner och civila som uppfattas som anhängare av ett visst politiskt parti eller en viss kandidat vid bekostnad av exploatering av dessa skogar och andra naturresurser som är avsedda för allmänintresset.


Människor är alltid ansvariga och ansvariga för sina handlingar och röjning av skog är inget undantag. Idag utgör skogstäcket på jorden mindre än trettio procent och fortsätter att minska i en alarmerande takt. Det finns många effekter som avskogning har haft på människor, vilda djur och miljön i nästan alla aspekter av deras liv, vilket visas i följande kategorier;. Genom den urskillningslösa avverkningen av skogar utsätts jorden för de skadliga ultravioletta strålarna som kallas UV-B-strålar från solen som ett resultat av utarmningen av ozonskiktet.


Utarmningen av ozonskiktet leder till ökenspridning av åkermarker som tvingar bönder att invadera skogarna nära dem samtidigt som de söker välbevattnad mark för jordbruk och kapplöpningen mellan ökenspridning och avskogning förnyas. Skogar spelar en mycket viktig roll i reningen av luft i miljön genom syrecykeln. Industrier, maskiner och bilar släpper ut skadliga gaser som vanligtvis absorberas av växter för att tillverka deras mat. När skogar förstörs minskar växthuseffekten och dessa skadliga gaser stannar kvar i atmosfären vilket leder till global uppvärmning på grund av minskningen av ozonskiktet Morley. Så småningom torkas vattenkroppar som ligger nära land, vilket orsakar vattenbrist och resulterar i döden av många levande organismer som floder, dammar och sjöar avdunstar på grund av överskottsvärme.


Havet och sjön fylls när deras nivåer stiger på grund av att isen smälter på inlandsisen, vilket leder till översvämningar av de närliggande bosättningsområdena. Alla djur är direkt beroende av vegetationstäcke för att överleva. Miljontals fåglar, däggdjur och vattenlevande djur förlorar sina hem och säkra gömmor från rovdjur och svåra förhållanden. När dessa skogar förstörs bryts näringsnäten och näringskedjorna då de inblandade arterna dödas av avskogning, vilket utsätter hela ekosystemet för särskiljning. Klimatet regleras av skogar genom att säkerställa att mängden vattenånga i atmosfären upprätthålls.


Närvaron av hög luftfuktighet innebär att det finns en stor potential för konstant regn som kommer att stödja växtlighet, medan liten eller frånvaro av fuktighet innebär risken för torka och följaktligen en minskning av vattenförsörjningen för den mat som krävs av människor, växter och djur. Jordens sammansättning bestäms till stor del av mängden hummus på den och skogar spelar en stor roll för att säkerställa att jorden berikas med gödsel på grund av löv och kvistar som faller och bryts ner för att bilda detta bördiga element i jorden Palmer, När skogarna är uttömda förblir jorden bar och infertil och användningen av konstgödsel blir för dyr och utom räckhåll för många bönder.


Trädens rötter som tränger djupt ner i jorden hjälper till att lufta marken för att minska surheten och förse de levande varelserna med syre. När sådana träd elimineras finns det en stor risk för att jorden blir sur på grund av otillräcklig luftcirkulation och därför blir infertil. Mikroorganismerna som lever i jorden dör som ett resultat av exponering för överdriven värme och brist på tillräckligt med syre som till slut stoppar nedbrytningen av materia för att bilda humus. Människor är oskiljaktiga från sin omgivning eftersom hela deras liv är beroende av de resurser som naturen erbjuder.


Människokroppen kräver många näringsämnen från växter, djur och miljön inklusive vitamin D som erhålls från solen. Det bör dock noteras att för mycket exponering av människokroppen för ultravioletta strålar av typ UV-B utsätter kroppen för skador på DNA-strukturen som resulterar i hudinfektioner inklusive cancer Newton. Utöver detta utsätts människor för skadliga kvävgaser som släpps ut från industrier och bilar som kan leda till lung- och hudinfektioner. Människor förlitar sig på miljön för mat, tak över huvudet och kläder och när skogarna utarmas avbryts livsmedelsproduktionskedjan eftersom träd utgör den primära faktorn för livsmedelsproduktion. på grund av hög efterfrågan på den begränsade tillgängliga maten som produceras, vilket höjer levnadskostnaderna till höga nivåer.


Öknarnas intrång av åkermark minskar storleken på den mark som används för jordbruk till ödemarken, vilket resulterar i bristen på livsmedelsförsörjning, vilket gör att människor lider i sökandet efter färsk mat som grönsaker och frukter. Under denna förflyttningsprocess uppstår många konflikter mellan människor och vilda djur och leder till att människor och djur dör och förstör grödor och egendom. Dessa skador är vanligtvis en tung börda för regeringen och de inblandade människorna, dessutom blir det riskabelt och dyrt att leda dessa djur till deras naturliga livsmiljöer på grund av fler skador och utgifter.


Skogar fungerar också som naturliga vindskydd och är viktiga för att minska effekterna av cykloner och kraftiga vindar. När skog röjs förblir marken tom och utsatt för starka vindar som ibland förstör hus vilket leder till förlust av egendom och liv. Vindarna som blåser över vattenytor resulterar ibland i höga vågor som översvämmar de närliggande mänskliga bosättningarna och förstör egendom och förluster av människoliv som borde ha skyddats som de förödande effekterna av tsunamin och Katrina översvämningar.


De flesta människor i utvecklingsländer är beroende av växtodling och djuruppfödning för att överleva. I många utvecklade länder är många människor vanligtvis anställda för att arbeta i plantagegårdar och djurrancher. När skogarna röjs försvåras dessa aktiviteter och till slut blir de omöjliga att utöva. Många människor lämnas arbetslösa och utan pengar eller mat och denna ökning, antalet människor som är beroende av andra och regeringen för stöd och sänker bruttonationalprodukten. Turistindustrin är beroende av naturresurser som sjöar, skogar, viltparker och viltreservat för sin överlevnad.


Avskogning innebär att turistattraktionernas naturliga miljöer förstörs och detta gör att de förlorar sin fascinerande förmåga. Så småningom leder det till att antalet turister som besöker ett land minskar. Detta minskar slutligen mängden intäkter som genereras från turistnäringen eftersom valutaintäkterna blir mindre. För att någon ekonomi ska växa måste det finnas få människor som förlitar sig på regeringens hjälp och majoriteten borde arbeta Allen,

No comments:

Post a Comment